logi wyklad nr G (punkt G:))))
5-latek: No to dalej walcze z logarytmami
Rozwiaz równanie
log
2(9−2
x)=3−x
| | log9 | | 0,95 | |
zalozenie 9−22>0 to 2x<9 to x<log29 < |
| < |
| <3,17 (oczywiście w |
| | log2 | | 0,3 | |
przybliżeniu
2
3−x=9−2
x
| | 8 | |
9−2x= |
| (mnoze obie strony równania przez 2x |
| | 2x | |
2
x(9−2
x)=8
9*2
x−2
x*2
x=8
9*2
x−2
2x=8
−2
2x+9*2
x−8=0
Robie podstawienie 2
x=t (tutaj robie zalozenie ze t≥0
−t
2+9t−8=0
Δ=81−32=49 to
√49=7
t
1= 8>0 i t
2= 1 (to licze w pamięci wiec nie rozpisuje
2
x=8 2
x=2
2 to x
1=3 i 2
x=1 to x
2=0
Odp: x
1=3 i x
2=0
13 lip 21:02
Mila:
Dobrze.
13 lip 21:07
5-latek: Dobry wieczor
Milu
Pozdrawiam
Dziekuje

. Byłem u lekarza medycyny pracy bo się koncza jutro badania okresowe i się dowiedziałem ze
przy swoich 100kg wagi mogę mieć anemie .
Tak się na nia ze zdziwieniem popatrzyłem ,ale mi nie przedluzyla terminu i muszse jutro
zrobić badania na morfologie i poziom żelaza . Normalnie
13 lip 21:14
Mila:
Ciekawe, a mnie lekarz mówi , że mam za "mocną" krew. I mam ciągle jeść aspirynę
kardiologiczną.
Oczywiście ciągle słyszę , że mam nadwagę.
Tobie radzę codziennie 20 km wycieczki rowerowej.
13 lip 21:43
5-latek: No niestety Milu rower na razie odpada
tylko piesze wycieczki . Muszse się zmusic do chodzenia .
ja tez to slyszse ale ostatnio lekarka pierwszego kontaktu powiedziała mi ze taka wage na
razie u mnie akceptuje
13 lip 21:49
Mila:
Forsowne spacery ( półgodzinne) też są dobre.
13 lip 21:54
bezendu:
Ja polecam wycieczki 40−50km rowerkiem, w taką pogodę idealnie
13 lip 22:19
5-latek: Czesc
bezendu 
Przeczytalem dzisiaj wiadomość od Ciebie i jestem pelen podziwu dla Ciebie i tego co zamierzasz
robic

tak trzymaj i powodzenia . Teraz dobrze baw się i wypoczywaj

Niestety wycieczki rowerowe odpadają (zabronione mam .
13 lip 23:04
Mila:
bezendu, jest twardy, dojdzie do czegoś w życiu, czego mu serdecznie życzę.
Ciężkie czasy nadchodzą, więc trzeba się dobrze przygotować, aby zapewnić sobie dobry byt. ( i
to nie wiadomo gdzie)
Nie zapominaj o językach obcych.
13 lip 23:30
bezendu:
Dziękuję, z języka nie jestem tak mega dobry, ale robię coś w tym kierunku więc powinno być ok
za jakiś rok albo 2. Nie od razu Kraków zbudowano
14 lip 00:18