pierwiastki
Aga: 


Ile to będzie i dlaczego? W sześcianie!
Pc=2Pp+4*Pb
Pc=2a
2+4*a*a gdzie a=2
√2
7 gru 14:01
Bogdan:
Pole powierzchni sześcianu o boku długości a: P = 6a2
7 gru 14:05
Aga: Tak, ale po podstawieniu? P=6*(2
√2)
2
7 gru 14:11
Bogdan:
A przed podstawieniem pole całkowite nie wyraża się wzorem P = 6a2 ?
7 gru 14:16
Aga do Bogdana: Ale ile to będzie po podstawieniu za a=2√2?
7 gru 15:00
Aga do Bogdana: Mi wyszło tak: Ppc=6a²=6(2√2)²=6*4√2=24√2 cm²
Ale nie wiem, czy dobrze.
7 gru 15:04
Rudy: 6a2 = 6(2√2)2 = 6 * 8 = 48
7 gru 15:09