Działka o polu p ma kształt trójkąta o podstawie długości a.
tinka:
7 gru 13:59
tinka: Działka o polu P ma kształt trójkąta o podstawie długości a . Jakim wzorem wyraża sie wysokość
trójkąta poprowadzona do tej podstawy
7 gru 14:01
Bogdan:
Jaki to jest trójkąt ?
7 gru 14:03
7 gru 14:04
tinka: Działka o polu P ma kształt trójkąta o podstawie długości a . Jakim wzorem wyraża sie wysokość
trójkąta poprowadzona do tej podstawy
A) a=P/2h B)a=2p/h C) a=P−1/2h C) a=H/2P
7 gru 14:04
Bogdan:
Przekształć wzór na pole trójkąta i wyznacz z tego wzoru h względnie a.
7 gru 14:07
tinka: Działka pana Oskra jest prostokątem o wymiarach 18m x 24m. Pan Wojtek jest właścicielem działki
o polu 0,044Ha. działka pana Mariusza jest kwadratem o boku 21m.Pan krzysztof ma działke o
polu ara. Który z waścicieli na najwieksza działke ?
7 gru 14:08
tinka: Działka pana Oskra jest prostokątem o wymiarach 18m x 24m. Pan Wojtek jest właścicielem działki
o polu 0,044Ha. działka pana Mariusza jest kwadratem o boku 21m.Pan krzysztof ma działke o
polu ara. Który z waścicieli na najwieksza działke ?
7 gru 14:09
tinka: Działka pana Oskra jest prostokątem o wymiarach 18m x 24m. Pan Wojtek jest właścicielem
działki o polu 0,044Ha. działka pana Mariusza jest kwadratem o boku 21m.Pan krzysztof ma
działke o polu ara. Który z waścicieli na najwieksza działke ?
A Pan wojtek B) Pan Mariusz C) Pan KrzysztoF D)Pan Oskar
7 gru 14:14