Pomocy :)
Sprzedawca_Używanych_Trumien: Układ równań : 2m2x−3y=5 jest układem nie oznaczonym dla: a) m=−12 b)m= −1 c)m =1 d)m=
12
4x−6y=−10m
12 lip 15:16
Janek191:
Zapytaj się grabarza
12 lip 15:19
Metis:
12 lip 15:20
Janek191:
2m
2 x − 3 y = 5
4 x − 6 y = − 10 m / : 2
−−−−−−−−−−−−−
2 x − 3 y = − 5 m ⇒ − 3 y = − 2 x − 5 m
2m
2 x − 2 x − 5 m = 5
(2 m
2 − 2) x = 5 m + 5
| | 5 m + 5 | |
x = |
| ; m ≠ − 1 i m ≠ 1 |
| | 2 m2 − 2 | |
====================
Odp. b
12 lip 15:26
Sprzedawca_Używanych_Trumien: Dzięki : − )
12 lip 15:31