matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tryg
%:
π
rozwiąż w przedziale <−2π,π> równanie sinxcosx=sin
4
10 lip 22:24
Joe Black:
przemnóż równanie przez 2
10 lip 22:25
Saizou :
π
sinxcosx=sin
4
√
2
sinxcosx=
2
2sinxcosx=
√
2
sin(2x)=
√
2
a to jest równanie, które nie ma rozwiązania bo sin2x∊[−1,1]
10 lip 22:25