matematykaszkolna.pl
. PR: Witajcie emotka Dawno mnie tu nie było. Chciałbym podziękować Wszystkim, którzy pomagają na tym forum. Za dużo nie pisałem, ale korzystałem z gotowych rozwiązań. W przyszłości prawdopodobnie będę częściej na tym forum ze względu na studiowanie matematyki. // jeśli ma ktoś jakieś materiały, które mógłbym przestudiować przed zaczęciem nauki na wyższej uczelni to poproszę Pozdrawiam!
10 lip 22:04
Amaz: To będzie Twój pierwszy rok?
10 lip 22:06
PR: Tak. W tym roku ukończyłem szkołę średnią.
10 lip 22:07
Amaz: Myślę, że na początek jakieś materiały z analizy by Ci się przydały Zależy na jakim jesteś poziomie i co już teraz umiesz.
10 lip 22:09
PR: Nie jestem olimpijczykiem czy prymusem, ale materiał ze szkoły średniej mam opanowany. Nie mam braków.
10 lip 22:10
Saizou : Szczerze, jak studiujesz matematykę i nic poza tym to da się wszystko ogarnąć na bieżąco, nie trzeba przez wakacje nic robić, przynajmniej ja nic nie robiłem i nie miałem żadnych większych problemów emotka
10 lip 22:12
Amaz: Pewnie, że się da. Ale znając już wcześniej pewne rzeczy ma się łatwiej. Na studiach matematycznych jest duża różnica zwłaszcza na pierwszych latach między studentami, co już pewne rzeczy wcześniej znali, a tymi, co widzą te pewne rzeczy po raz pierwszy w życiu.
10 lip 22:15
PR: Co polecacie na początek po materiale ze szkoły średniej?
10 lip 22:17
Amaz: Znajdź sobie w necie jakieś pdf zawierające wykłady z analizy i staraj się je czytać ze zrozumieniem.
10 lip 22:20
Saizou : No tak, coś w tym jest, ale jak donoszą psychologowie wyższe IQ ma znaczenie tylko przez pierwszy rok studiów, potem liczby się determinacja i wytrwałość. Jak chcesz sobie policzyć coś po maturze to np. Z Analizy: granice ciągów, funkcji, pochodne, kresy górne i dolne, ew. szeregi liczbowe no i całki (ale to opcjonalnie)
10 lip 22:22
PR: Bardzo dziękuję i pozdrawiam emotka
10 lip 22:22