matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równość jest prawdziwa dla x...
Karolina :
Równość 9
log
x
5
=25 jest prawdziwa dla x równego: A) 9 B) 1/9 C) 3 D) 1/3
10 lip 18:16
Benny:
9
log
x
5
=25 3
2*log
x
5
=25 3
log
x
25
=25 a
log
a
b
=b więc x=3
10 lip 18:21