Oblicz stosunek odcinków.
Karolina : W trójkącie prostokątnym ABC, w którym kat BAC=90 stopni i kat ABC =30 stopni wybrano na
przyprostokatnej AB punkt D taki ze kat ADC=45 stopni. Oblicz stosunek dlugoscu odcinkow CB i
CD
10 lip 15:12
Karolek:

c = a
√2
10 lip 15:26
Patryk97:

Długośc odcinka CD to: a
√2 − trójkąt ADC jest prostokątny i równoramienny.
|CB||CD|=
2aa√2=
√2
10 lip 15:45
Patryk97: PS
Nie wiem czemu te ułamki są nieczytelne

Da się zwiększyć czcionkę?
10 lip 15:46
5-latek: Da . zapisuj ulamki za pomocą dużej litery U a nie malej u
10 lip 16:59
patryk97: Dziękuję

Jestem tutaj nowy ^^
10 lip 17:07
5-latek: Nie ma sprawy
10 lip 17:10