Parametr
Asmander: dla jakich wartości parametru m rozwiązania równania x
2 −mx +2 = 0 należą do przedziału <0,3>
Δ>0
f(0)≥0
f(3)≥0
czy to są dobrze skonstruowane założenia?
10 lip 12:36
ZKS:
Δ ≥ 0
10 lip 12:41
5-latek: Δ≥0 bo nie piszse ze rozwiązania sa rozne (tak mi się wydaje
10 lip 12:42
Metis: Poza tym czym jest b w twoich oznaczeniach....
10 lip 12:43
ZKS:
Dokładnie można do tego również się przyczepić.
0 ≤ xw ≤ 3
10 lip 12:44
Asmander: 0≤Δ=m
2−8
m
2≥8
m≥2
√2 v m≤−2
√2
m∊(−
∞,−2
√2) u (2
√2 , +
∞)
0≤x
w≤3
m≥0 m≤6
f(0) ≥0 i f(3)=9 − 3m +2 ≥0
dziękuje wszystkim za pomoc
10 lip 12:50