matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmiczne i wyklanicze
5-latek:
Wyznacz x bez pomocy tablic x=49
1−log
7
2
+5
−log
5
4
49
1
x=
+
49
log
7
2
5
log
5
4
49
1
x=
+
7
2log
7
2
4
49
1
x=
+
4
4
50
25
x=
=
= 12,5
4
2
10 lip 12:22
ZKS:
.
10 lip 12:27
5-latek:
dzięki
10 lip 12:35