Oblicz pole rombu.
Karolina : Krótsza przekatna rombu o boku długości 6 tworzy z jego bokiem kat o mierze 75 stopni. Pole
tego rombu jest równe:
A) 18. B)9. C) 36 D) 18√3
9 lip 20:11
Hajtowy:
9 lip 20:14
Eta:

P= a
2*sinα ⇒ P=...
odp: A)
9 lip 20:17
Eta:
Hajtowy ?
9 lip 20:19
Mila:

Przekątne są dwusiecznymi kątów.
P
▱=a
2*sin(150
o)
Dokończysz?
9 lip 20:19
Karolina : Dokonczylam, wyszlo 18
9 lip 20:28
Mila:
9 lip 20:36
Eta:
9 lip 21:19
Mila:
A co to za minka?
9 lip 21:28
Mila:
Dla
Ety 
i
9 lip 22:07