1 | ||
Mam więc następujące funkcje: y=z2, z=cos√u i u= | . | |
x |
dy | dz | du | −1 | |||||
Czyli kolejno | =2z, | =−sin√u oraz | = | . | ||||
dz | du | dx | x2 |
dy | −1 | 1 | |||
=2z*(−sin√u)* | =2cos√1xsin√1x* | . | |||
dx | x2 | x2 |
1 | ||
y'= | *sin2√1x. | |
x2 |
1 | ||
f = cos2 * √ | ||
x |
1 | 1 | 1 | ||||
f ' = | ( | )3/2 * sin(2√ | ) | |||
2 | 2 | x |
1 | ||
Tam jest ( | )3/2 ![]() | |
x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |