matematykaszkolna.pl
genialne zadanko anaisy: Genialne zadanko: Jeżeli szerokość pewnego prostokąta powiększymy o 50%, to jego szerokość powiększy się o 25%. O ile procent zmniejszy się długość tego prostokąta, jeśli jego długość zmniejszymy o 50%?
8 lip 22:12
Eta: Długość zmniejszy się o 20%
8 lip 22:45
Janek191: Ta szerokość prostokąta powiększy się o 50%, czy o 25 % ? emotka
8 lip 23:06
b.: zabawne emotka
8 lip 23:54
PW: Zabawne, a gdyby opowiedział o tym staranniej, to przestaje być zagadką. Szerokość pewnego prostokąta powiększamy o 50%. Powstały w ten sposób nowy prostokąt ma szerokość o 25% większą od szerokości poprzedniego. I czar prysł.
9 lip 00:29
PW: A jednak nie da się tak zupełnie wymazać śladu wypowiedzi. Wpis Ety znikł, ale podawana przez system liczba odpowiedzi jest o 1 wyższa niż widoczna na ekranie. Nie ma zbrodni doskonałych emotka
9 lip 00:49
b.: Nie rozumiem tego zwyczaju usuwania wypowiedzi, po co? Przecież posty były sensowne i na temat. Tu przynajmniej to co zostało ma sens, a czasami po takim ,,sprzątaniu'' zostają posty odnoszące się do tych skasowanych.
9 lip 09:00
Janek191: U mnie wpis Ety jest widoczny : " Długość zmniejszy się o 20 % "
9 lip 12:52
b.: No ten tak, ale były jeszcze inne, które zostały usunięte.
9 lip 13:26
Eta: emotka
9 lip 19:58
Eta: @ b Nie wkurzaj się na mnie ( przepraszam emotka Link usunęłam z myślą,że może ktoś zechce samodzielnie rozwikłać tę "zagadkę" Pozdrawiam emotka
9 lip 20:06
b.: Ja się nie wkurzam, tylko pytam emotka Rzadko mam okazję, bo zwykle na forum jestem za mało, żeby ,,widzieć'' akcję kasowania, dlatego zapytałem, jaki jest powód − teraz rozumiem (no, w tym konkretnym przypadku rozumiem). Ogólnie jestem zdania, że ,,kasowanie − tak, wypaczenia − nie''. Choć to akurat raczej nie do Ciebie powinno być adresowane emotka Pozdrowienia emotka
10 lip 00:19
Mikkke13: Eta "please" daj jakąś wskazówkę do tego genialnego zadanka, bo jakoś nie mogę go "ruszyć" a próbuję z różnych stron... .
22 kwi 14:09