pierwiastek n-tego stopnia z n silnia
john2: Dlaczego granica ciągu n√n! przy n −>+∞ wynosi +∞ ?
Gdzie popełniam błąd w poniższym rozumowaniu?
limn−>∞ n√n! = limn−>∞ n√1 * 2 * 3 * 4 * ... * n =
= limn−>∞ n√1 * n√2 * n√3 * n√4 * ... * n√n =
= [1 * 1 * 1 * 1 * ... * 1] = 1
7 lip 14:09
Kacper:
Nieprawdziwe jest 4 przejście
7 lip 14:42
john2: Chodzi o to, że jest to symbol nieoznaczony [1∞]?
7 lip 14:45
Kacper:
Problem polega na tym, że twierdznie z którego korzystarz nie działa w nieskońńczoności
7 lip 14:48
john2: Ok, dziękuję.
7 lip 14:49