matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica
Piotr Piguła:
Policz
n
lim
n
√
n
n+1
n→
∞
7 lip 13:55
J:
= [1*1] = 1
7 lip 14:02
Piotr Piguła:
k
n
A pierwiastek k stopnia z k*
−
n
√
n
R 0 ⋀k=n+1 ?
k+1
n+1
Dlaczego nie chce napisać pk{k}−na marginesie?
7 lip 15:59