wykaż
sinus: | | sin250o | |
Wykaż ,że : sin1o+sin3o+sin5o+.... +sin99o= |
| |
| | sin1o | |
6 lip 23:22
Eta:
6 lip 23:38
Eta:
Nikomu się nie chce podać rozwiązania ? ( łatwe)
6 lip 23:46
Mila:
Maturzyści śpią .Trzecia klasa wypoczywa.
Innym jest gorąco.
Zadanie gdzieś jest na forum rozwiązane.
6 lip 23:59
Eta:
A tego nie wiedziałam,że jest rozwiązane?
7 lip 00:01
Eta:
No to idę na brydża
7 lip 00:01
Mila:
Życzę co najmniej wygranego szlemika.
7 lip 00:03
Mila:
Dobranoc
7 lip 00:13
Mila:
Wzór :
cos(x+y)−cos(x−y)=−2sinx*siny
L=sin(1)+sin(3)+sin(5)+.... +sin(99)=
| | −2*sin1 | |
= |
| *[sin(1)+sin(3)+sin(5)+.... +sin(99)]= |
| | −2*sin1 | |
| | −2*sin(1)*sin(1)−2*sin(1)*sin(3)−2*sin(1)*sin(5)+......+(−2)*sin(1)*(sin(99) | |
= |
| = |
| | −2*sin(1) | |
| | cos(1+1)−cos(1−1)+cos(1+3)−cos(1−3)+cos(1+5)−cos(1−5)+.......+cos(100)−cos98 | |
= |
| = |
| | −2sin(1) | |
=U{
cos2−cos0+
cos4−
cos2+cos6−
cos4+cos8−cos6+...
.....+
cos98−cos96+cos100−
cos98}{−2sin(1)}=
| | cos(100)−cos(0) | |
= |
| = |
| | −2sin(1) | |
| | | | 100+0 | | 100−0 | | −2*sin |
| *sin |
| | | | 2 | | 2 | |
| |
= |
| = |
| | −2*sin(1) | |
==================
7 lip 21:26
5-latek: Dobry wieczor
Milu 
Pozdrawiam
Nie omieszkam skorzystać
7 lip 21:28
Mila:
Witam gorąco? Jutro ma być deszcz, będzie chłodniej.

Jak tam logarytmy?
7 lip 21:38