Hej!
Stomil: Trudna logika Matematyczna
Wykaż że jeżeli (B⊂A)⇔[(A'∩B')=A']
6 lip 12:39
Eta:
L= B⊂A⇔[(AUB)=A] ⇔[(AUB)'=A']⇔ z pierwszego prawa de Morgana [(A'∩B')=A'] = P
6 lip 18:18
Janek191:
Może tak :
⇒
B ⊂ A ⇒ B ∩ A = B
A ' = X \ A
B ' = X \ B
A ' ⊂ B '
A ' ∩ B ' = A '
−−−−−−−−−−−
<=
A ' ∩ B ' = A ' ⇒ A' ⊂ B ' ⇒ X \ A ' ⊃ X \ B ' ⇒ A ⊃ B ⇒ B ⊂ A
6 lip 18:23
Eta:
6 lip 18:51
Stomil: kompletnie nie wiedziałem jak się za to zabrać
zadanie jest ze starego pazdry
dzięki wielkie
6 lip 19:17
Eta:
6 lip 22:03