Liczby zespolone
Ania: Mam dziś takie zadanie. Mam nadzieje ostatnie. Ogólnie to bardzo dziękuje tym którzy do tej
pory mi pomogli.

A więc z
4+z
3−z−1=0
5 lip 16:30
J: Rozloz na czynniki ...wspolny (z + 1)
5 lip 16:37
Ania: no to jest oczywiste, że zrobiłam to i dostałam pierwiastki z=1 i z=−1... Tylko nei wiem co
dalej
5 lip 17:27
Mila:
z4+z3−z−1=0⇔
z3*(z+1)−(z+1)=0
(z+1)*(z3−1)=0⇔
(z+1)=0 lub (z3−1)=0
z=−1 lub(z−1)*(z2+z+1)=0
z=1 lub z=1 lub z2+z+1=0 a to licz z deltą.
5 lip 17:32
Janek191:
z = − 1 lub z = 1 lub z
2 + z + 1 = 0
7 lip 10:23