matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
gsfa:
3
√
−16
3
√
−72
−
5
3
√
2
3
√
−9
3 lip 23:02
52:
3
√
−16
=−
3
√
16
=−2
3
√
2
3 lip 23:09
gsfa:
tyle to wiem ale co dalej...
3 lip 23:11
gsfa:
dobra juz mam
3 lip 23:14
Mariusz:
−72=8*(−9)
3
√
−72
=2
3
√
−9
4 lip 23:13