matematykaszkolna.pl
witam. danielo: Poszukuję pomocy przy zadaniach ( zapłacę ) Delopital, granice, pochodne całki Wiem że tutaj powinno się umieszczać zadania co też czyniłem , ale nie radzę sobie z tym, dlatego proszę o pomoc, jeśli ktoś byłby zainteresowany to proszę o info z góry dziękuję
3 lip 20:06
Mila: Oj, pisz tu zadania i pytaj o wszystkie problemy. Czytaj Analizę Skoczylasa, tam masz dużo przykładów z wyjaśnieniem.
3 lip 20:13
J: Wrzucaj zadania i problemy ..... tutakj jest sztab ludzi,którzy Ci pomogą
3 lip 20:16
Saizou : J jak to fajnie zabrzmiało sztab analizy matematycznej emotka
3 lip 20:20
danielo: dziękuję wam za te odpowiedzi ale będe potrzebował tej pomocy na kartkówce najbliższej heh Ze tak to naze pomoc−live na zywo Sprawa wygląda tak że nie było mnie prawie 70% czasu w szkole z powodu wypadku i dopiero niedawno powróciłem do grona zdrowych osób, już nauczyciele poszli mi nawet na rękę i pozwolą mi pisać egzaminy ale nie ma szans ze w tak krótkim czasie nadrobie materiał cały. Tak więc czy jest ktoś kto by mi pomógł ? Na prawdę pare zadanek krótkich ( z 5 ) także dużo czasu to nikomu nie zajmie
3 lip 20:24
3Silnia&6: 5 zadan na sprawdzianie,ktory jak bedziesz pisal to wstawisz, tak ?
3 lip 20:28
danielo: tak dokładnie. Wiem ze to moze troche nie moralne ale po prostu tak mi sie skrzyzowaly plany ze nie jestem w stanie poprostu ogarnac tego materiału mimo iz jest prosty, ale wszystko mi się miesza.
3 lip 20:31
Mila: Tak nie możemy Ci pomóc, bo to jest oszustwo. Do jakiej szkoły chodzisz? Nie możesz zdawać po wakacjach poprawki?
3 lip 20:32
J: sorry...na mnie nie licz ...
3 lip 20:33
3Silnia&6: heuehue, to nieeee... raczej nie to forum
3 lip 20:33
danielo: zaocznie studiuje poczatek dopiero, chodzi o to ze jak bylem w szpitalu to mam na wrzesien po wakacjach juz 4 przedmioty ktorych teraz mi sie nie uda ogarnac
3 lip 20:35
danielo: Mila rozumiem cie ale to jedyna chyba moja opcja mógłbym np komus zdjecie tych zadan przeslac na facebooku i wtedy odeslal by mi rozwiazania
3 lip 20:36
danielo: jeżeli jednak ktoś byłby w stanie pomoc to prosze o kontakt na meila mojego : kura20001@interia.pl
3 lip 20:39
Saizou : danielo, niestety są ty prawi i uczciwi ludzie, którzy nie będą za kogoś pisać egzaminów itp. jak nie dajesz rady to może studia nie są dla Ciebie, wiem że to okrutne.
3 lip 20:40
danielo: nie że nie daje rady tylko praktycznie od marca byłem wyłaczony z funkcjonowania jakiegokolwiek i po prostu nie ogarne tego sam
3 lip 20:42
WujekSamoDobro: masz jeszcze ok 2 miechy na naukę. Przesuń egzaminy na koniec września (najpóźniej jak się da) − napisz do dziekana, że miałeś problemy ze zdrowiem i na pewno pójdzie Ci na rękę, bo to, że byłeś nieobecny na wydziale, nie zależało od Ciebie. Pamiętaj − you can't climb the ladder of success with your hands in your pockets
3 lip 20:43
danielo: Wujek masz rację, cytat też daje do myślenia. Nie wiem zobczę co to będzie ... Szkoda mi troche zeby pieniadze na studia sie zmarnowaly ktore zaplacilem , bo do najbogatszych tez nie nalezę
3 lip 20:50
WujekSamoDobro: no to wrzucaj tu zadania, zainwestuj trochę kasy w korki (kilka procent czesnego − więc się opłaca) i zalicz te koła i egzaminy. To jest najbardziej rozsądny sposób, żeby ta kasa, którą już wydałeś, się nie zmarnowała.
3 lip 20:55
danielo: dzieki za odpowiedz. A czy na samym etrapezie też siętego wyuczę ?
3 lip 21:06
Mariusz: Żadne trapezy ani fora internetowe niczego cię nie nauczą Nawet jeśli chodzi o rozwiązywanie zadań to nie zawsze ci rozwiążą Ja dałem im parę zadań do rozwiązania to mi nic nie odpowiedzieli Gdybym od razu po maturze nie zrezygnował ze studiów to mógłbym ci pomóc w matematyce i fizyce a tak to powinieneś się zwrócić do kogoś innego
3 lip 21:21
bezendu: Mateusz co Ty bredzisz ? Ja zawsze dostałem tutaj pomoc i dużo się nauczyłem, jak masz się wymądrzać to zmień forum lepiej bo to nie forum na Twoje żale..
3 lip 22:09
Mariusz: Tak to może pokazać tematy w których albo nikt nie odpowiedział albo które mi zaspamowali ? Na wszystkich forach tak jest Jak chcesz brać korepetycję to radzę sprawdzić gościa który daje te korepetycje np co skończył i czy ma kurs pedagogiczny
3 lip 22:21
bezendu: Nie chcę brać żadnych korepetycji bo ich nie potrzebuję. Nikt nie ma prawa i obowiązku odpowiadać na zadania. A Ci nie podoba na tym forum to "hasta la vista" emotka
3 lip 22:31
b.: > np co skończył i czy ma kurs pedagogiczny Co skończył może mieć znaczenie, ale kurs pedagogiczny raczej niewielkie. Wszyscy nauczyciele w szkole (chyba) przeszli kurs pedagogiczny... Mateusz: no to pokaż parę przykładów.
3 lip 22:48
Mariusz: b.: no to ci się tylko tak wydaje bez kursu pedagogicznego nie będzie wiedział jak swoją wiedzę przekazać co zresztą po was widać bezendu to z korepetycjami to nie do ciebie tylko Daniela
3 lip 23:05
Mariusz: 1. a) Dane są wartości funkcji 39.0 39.5 40.0 40.5 41.0 ... 25.0 25.4 25.7 26.0 26.4 ... Znajdź wzór tej funkcji Po przenumerowaniu można funkcję utożsamić z ciągiem b) Mamy dany ciąg 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 0 1 1 2 5 6 2 3 4 0 1 4 Znajdź wzór tego ciągu 2. Podaj przykład równania różniczkowego z czynnikiem całkującym a) jednej zmiennej (min 2 przykłady − po jednym na każdą zmienną) b) czynnika o rozdzielonych zmiennych (min jeden przykład) c) czynnika całkującego postaci F(ω(x,y)) 3. Całkę postaci ∫R(x,ax2+bx+c)dx można przedstawić w postaci sumy trzech całek ∫R1(x,ax2+bx+c)dx+∫R2(x,ax2+bx+c)dx+∫R3(x,ax2+bx+c)dx przy czym jedna jest już całką z funkcji wymiernej, drugą można do całki z funkcji wymiernej sprowadzić podstawieniem za pierwiastek t=ax2+bx+c,trzecią można do całki z funkcji wymiernej

b 
x+

2a 

sprowadzić podstawieniem t=

ax2+bx+c 
Jak dokonać takiego rozkładu na drodze algebraicznej (W zbiorach takich jak Banaś mają kaprysy i nie chcą używać podstawień Eulera) Dałem też parę równań różniczkowych oraz równań różnicowych które mi wychodziły z równań różniczkowych i nikt nie odpowiedział Bez rozwiązania tego równania różnicowego całkowanie szeregami jest bezużyteczne (Te i inne przykłady można znaleźć używając "forumowej szukajki")
3 lip 23:45
Mariusz: Daniel podaj swoje zadania a odpiszę które z nich mógłbym rozwiązać
4 lip 00:09
b.: > no to ci się tylko tak wydaje bez kursu pedagogicznego nie będzie wiedział jak swoją wiedzę przekazać Jestem pod wrażeniem Twojej wiary w siłę kursów pedagogicznych. emotka A ze zrobionym kursem pedagogicznym będzie wiedział? Jeśli tak, to by znaczyło, że ,,umie przekazywać swoją wiedzę'' = ,,zrobił kurs pedagogiczny'' −− no OK, niech będzie; a jesli nie, to po co pytać czy zrobił kurs? Może lepiej zapytać, czy umie przekazywać swoją wiedzę? A te przykłady, które podałeś, to nie ,,matematyka w gimnazjum i liceum''. Często można tu dostać odpowiedź na bardziej zaawansowane pytania, ale niekoniecznie. Czasami też żeby dostać dobrą odpowiedź, trzeba zadać dobre pytanie. Skoro studiowałeś, to z tymi pytaniami powinieneś iść na konsultacje do prowadzącego zajęcia. I przepraszam za zmianę imienia, coś mi się pomyliło.
4 lip 00:28
danielo: prosze tutaj zdjecie zadan ktore mialem na 1szym terminie http://zapodaj.net/2849bebb37c9a.jpg.html nie sa trudne ogolnie ale mi sie wszystko miesza ;'/
4 lip 00:35
Mariusz: Nie powinienem mieć z nimi problemów b.: co do imienia to powtórzyłeś za bezendu Nie bez powodu uczą nauczycieli metodyki i tym podobnych no ale wyznawcy Korwin Mikkego i jego logiki tego nie zrozumieją (kiedyś pisałem z takim wyznawcą Mikkego i też twierdził że kurs pedagogiczny mu niepotrzebny) 1
 2 2 1 
(x

)'+(6x)'=

x

+6xln(6)
 3 3 3 
((sin(2x))5x2)'
 2cos2x 
(e5x2ln(sin(2x)))' =e5x2ln(sin(2x))(10xln(sin(2x))+5x2

)
 sin(2x) 
=(sin(2x))5x2(10xln(sin(2x))+10x2ctg(2x)) 2.
 ln(x) 
1 

x 
 1 
lim

=lim

=lim

=0
 x x x2 
e0=1
 x2 
lim x2e−5x=lim

dwa razy różniczkujesz i otrzymujesz 0
 e5x 
3. Sprawdzasz punkty x=1 oraz x=0 Asymptoty pionowe sprawdzasz granice jednostronne przy x→1 oraz x→0 uwzględniając dziedzinę logarytmu Jeśli granice te rozbiegają się do ± to masz asymptotę
 f(x) 
Jeśli istnieją skończone granice lim x→

=a oraz lim x→ (f(x)−ax)=b
 x 
to prosta y=ax+b jest asymptotą ukośną prawostronną (lewostronna lim x→−) Uwzględniając dziedzinę logarytmu lewostronna nie będzie ci potrzebna Ekstrema Liczysz pierwszą pochodną i sprawdzasz czy zachodzi zmiana znaku w sąsiedztwie miejsca zerowego pierwszej pochodnej z minusa na plus minimum (funkcja malała a po przejściu przez miejsce zerowe pochodnej rośnie) z plusa na minus maximum (funkcja rosła a po przejściu przez miejsce zerowe pochodnej maleje) Punkty przegięcia Liczysz drugą pochodną i sprawdzasz czy zachodzi zmiana znaku w sąsiedztwie miejsca zerowego drugiej pochodnej 4. Przez części dwukrotnie (różniczkując czynnik wielomianowy) Przez podstawienie (za to co w mianowniku) 5
 1 
Podstawiasz t=ln(x) i wychodzi

=log2(e)
 ln(2) 
−12((x+1)−(x2−1))dx ∫−12(x+2−x2)dx
4 lip 02:29
danielo: Mariusz to mógłbym sie z toba jakos dogadac?
4 lip 14:34
danielo: Podobne zadania będę miał teraz tez
4 lip 14:35
danielo: Mariuszu ? : p
4 lip 18:50
danielo: moze ktoś inny pomógł by mi jutro z tymi zadaniami odpłatnie ?
4 lip 18:50
bezendu: Ja nie !
4 lip 18:54
Kacper: Widzę, że jakiś nowy fanatyk na forum? Albo stary tylko pod nową postacią?
4 lip 19:22
danielo: Was nie pytam
4 lip 22:51
Daras: Jeśli nie chcesz dawać nr gg ani adresu e−mail to możesz napisać czy jesteś zarejestrowany na innym forum Jeśli tak to podaj login i adres forum
5 lip 09:16
b.: I oczywiście nie zapomnij podać też hasła, żebyśmy mogli sprawdzić, że nie oszukujesz.
5 lip 12:01
fucking wall of crying: Zdaje się że przez chwilę był ale stracił zainteresowanie albo to ktoś przyjął jego nick
5 lip 12:20