pierwiastki
Justyna.: 5 do potegi16 + 25 do potegi 7
a= −−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
26*5 do potegi12
b=( 4√2−2√3) * ( 4√2+2√3)
porównaj a i na górze jest minus i b na gorze jest minus
7 gru 07:15
BiebrzaFun : "porównaj a i na górze jest minus i b na gorze jest minus "nie wiem o co chodzi ,minusy
napisałem tak jak zrozumiałem,
| | 516+257 | | 516+514 | | 512(54+52) | |
a=− |
| =− |
| =− |
| = |
| | 26*512 | | 26*512 | | 26*512 | |
| | 54+52 | | 52(52+1) | |
− |
| =− |
| =−25 |
| | 26 | | 26 | |
b=(4√2)
2−(2√3)
2=32−12=20
7 gru 08:19