Korzystając z reguły de L'Hospitala oblicz
marta: ile wynosi pochodna z tego −−> cos2x −1
2 lip 18:10
Dominik:
−sin(2x)
2 lip 18:13
PW: A ta wskazówka "Korzystając z reguły de L'Hospitala oblicz" to tak dla zmylenia przeciwnika?
2 lip 18:17
henrys: Pewnie nie dla zmylenia tylko masz liczyć z definicji
2 lip 18:30
marta: dokładnie to było lim x−>0 i x
2 / cos
2x − 1
cały czas wychodzi mi 0/−1
2 lip 18:45
J:
| | 0 | |
Wychodzi |
| .... i drugi raz regula H |
| | 0 | |
2 lip 19:53
PW: Mówiłem, że dla zmylenia przeciwnika. Dobrze jest jednak od razu podać treść zadania.
3 lip 10:47
ZKS:
| x2 | | x2 | | x | |
| = |
| = −[ |
| ]2 = −1 przy x → 0. |
| cos2(x) − 1 | | −sin2(x) | | sin(x) | |
3 lip 10:57