matematykaszkolna.pl
AGH Benny: Mam mały problem z wyborem kierunku. Z kolegą zdecydowaliśmy, że pójdziemy razem na AGH. Szukałem kierunku matematycznego i znalazłem matematykę stosowaną, ale z tego co tam wyczytałem to są to studia licencjackie. Sprawdzałem na PWr i tam były inżynierskie. Czy ktoś orientuje się czy ta informacja z AGH−u może być z poprzednich lat i w tym roku może to będą studia inżynierskie?
2 lip 13:02
Saizou : Na PWr i na AGH masz z matematyki licencjata emotka Tak samo w Poznaniu (i chyba wszędzie)
2 lip 13:08
Martiminiano: Wszędzie to są studia licencjackie. Ja idę na to na PG. Chyba, że zdecyduję się na matematykę finansową, ale to wyjdzie w trakcie.
2 lip 13:12
Saizou : Jak chcecie iść na matematykę to przygotujcie się na salwę dowodów i twierdzeń emotka (nie żebym Was straszył), ale poza tym studia matematyczne są świetne xd
2 lip 13:17
Benny: To czytaj tu Saizou http://rekrutacja.pwr.edu.pl/field-of-study/matematyka-stosowana-i-stopnia-wroclaw/ Jest jakiś fajny kierunek z matmą inny jak matma stosowana?
2 lip 13:55
Saizou : Najwyraźniej musiałem sprawdzić dla czystej matematyki emotka W Poznaniu np. po matematyce stosowanej uzyskuje się tytuł licencjata. To zależy co cię interesuje (większość kierunków technicznych jest z matematyką)
2 lip 14:07
Benny: Kurde chciałbym tą matmę stosowaną na AGH−u, ale ten licencjat jakoś mnie nie przekonuje.
2 lip 14:35
Saizou : Decyzja należy do Ciebie, ale co złego w licencjacie ?
2 lip 15:04
Benny: Nie będzie inż
2 lip 15:08
Janek191: Tytuł inżyniera − studia techniczne .
2 lip 15:10
Benny: @Janek191 to czemu na PWr jest inaczej?
2 lip 15:27
Janek191: Jak inaczej ? Jest matematyka inżynierska ?
2 lip 15:28
Benny: Tak. Wyżej podałem link, sprawdź.
2 lip 15:31
Janek191: Są dwa kierunki : matematyka licencjat i matematyka inżynierska ( 7 semestrów).
2 lip 15:32
Benny: Ja tam nic takiego nie widzę. Jaka jest różnica pomiędzy tymi dwoma?
2 lip 15:36
Janek191: Tego nie wiem. Widocznie matematyka inżynierska bardziej powiązana jest z przemysłem, a licencjacka z ekonomią, bankowością , itp. Wpisz sobie ; Politechnika Wrocławska. rekrutacja . kierunki
2 lip 15:38
Benny: No tak jest licencjat, ale to jest zwykła matma a mi chodziło o stosowaną. Może wiesz w jakim kierunku technicznym będę miał dużo matmy? emotka
2 lip 15:42
Janek191: Kierunki mechaniczne, elektryczne, elektroniczne, itp.
2 lip 15:44
Janek191: Mieszkasz w okolicach Krakowa ?
2 lip 15:45
Benny: Woj. Lubelskie prawie na granicy z Podkarpaciem.
2 lip 15:50
kyrtap: tak po matematyce stosowanej na PWr otrzymujesz tytuł inżyniera ze względu na to iż tam są takie przedmioty jak programowanie, grafika inżynierska itp.
2 lip 15:51
Janek191: Okolice Janowa Lubelskiego ? To może lepiej do Lublina − Politechnika, UMCS, UP , itd. Ja mieszkam w okolicy Jasła.
2 lip 15:52
Benny: Oj nie troszkę niżej. Tarnogród troszkę pod Biłgorajem (jak wiesz gdzie to)
2 lip 15:59
Janek191: Koło miasta Palikota emotka
2 lip 16:02
Benny: Dokładnie tak, a do Lublina jakoś mnie nie ciągnie emotka
2 lip 16:03
kyrtap: a gdzie chciałbyś Benny uderzyć?
2 lip 16:06
Janek191: Ja studiowałem w Lublinie.
2 lip 16:07
Benny: Myślałem właśnie nad PWr, ale z tego co słyszę to nikt się tam nie wybiera i chyba będzie to AGH.
2 lip 16:12
kyrtap: Ja też jestem na PWr a nikt się ode mnie nie wybierał
2 lip 16:13
Benny: Jak daleko mieszkasz od Wrocka?
2 lip 16:21
kyrtap: 600 km
2 lip 16:22
Benny: No to ja niedużo mniej. Chciałbym tam pójść, ale nie wiem jak będzie tam z utrzymaniem, a do Krakowa dużo osób się wybiera i jest chyba trochę taniej.
2 lip 16:25
kyrtap: spoko przecież w Krakowie też bardzo dobre szkoły
2 lip 16:29
Benny: a co Ty studiujesz?
2 lip 18:06
Dominik: "matematykę . pisz. pl"
2 lip 18:14
kyrtap: ja elektrotechnikę
2 lip 19:14
Benny: Mieszka ktoś z obecnych w akademiku AGH?
3 lip 09:16
bezendu: Hugo.
3 lip 20:48
Saizou : bezendu widziałeś adres tej strony http://www.im.pwr.wroc.pl/~hugo zwłaszcza po tyldzie xd
3 lip 20:55
Benny: Pytam, bo nie jestem pewny jak to jest z zapisami na akademik. Teraz czy dopiero, gdy będę wiedział czy się dostałem.
3 lip 23:15
Kacper: Nie dadzą ci akademika zanim nie będziesz studentem emotka
4 lip 10:26
Benny: No to pewnie jak już będę wiedział, że się dostane to popytam na miejscu emotka Masz może jakieś zadanka podobne do tych co kiedyś mi wysłałeś?
4 lip 10:46
Kacper: Mam pełno tylko musisz wiedzieć co chciałbyś konkretnie liczyć emotka Najlepiej też skontaktowac się przez komunikator jakiś, to będzie szybciej
4 lip 11:21
Benny: Znalazłem jakieś gg:12460944
4 lip 11:44
Saris: To może ja się wypowiem emotka. Najtrudniejsza i najbardziej wymagająca matma w Krakowie jest na UJ na TCSie, aczkolwiek trzeba dużego samozaparcia i systematyczności albo lotności umysłu, żeby tam sobie radzić bez problemów, plus jest taki, że łatwo się dostać (chociaż na majce w Krakowie chyba nie jest trudno się dostać). Druga opcja WMS, też wymagający kierunek, ale w porównując rozmowy z ludźmi z tych dwóch kierunków wydaje mi się, że na TCS jest ciężej. Osobiście proponuje rozpatrzyć jeszcze kierunki informatyczne, które na pewno zapewnią w miarę pewny zawód (nie twierdzę, że po majcy stos. nie ma pracy, ale cóż dzisiaj największy popyt występuje w branży IT). No i tutaj też przodujące kierunki to infa stosowana na TCS też bardzo ciężki kierunek i bardziej z nastawieniem matematycznym oraz WIEiT na AGH, gdzie majcę stanowi na 1 roku powiedzmy 60−70% materiału z WMS, później oczywiście mniej. Powodzonka emotka.
4 lip 21:16
Benny: Już zdecydowałem i zostaje przy matmie stosowanej na AGH emotka
5 lip 00:51