matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calka nieoznaczona
tobiasz:
∫x/(x+1) dx
2 lip 09:29
J:
x+1 −1
1
= ∫
dx = ∫dx − ∫
dx = .... a teraz dasz radę ?
x+1
x+1
2 lip 09:31
tobiasz:
Tak, dzięki wielkie
2 lip 09:32