matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomoc z jedną pochodną !
danielo:
(sin2x)
(
x)
2
1 lip 23:00
danielo:
eh
1 lip 23:04
J:
cos2x
= [e
x
2
*ln(sin2x)
]' = e
x
2
*ln(sin2x)
*[2xln(sin2x) + 2x
2
*
] =
sin2x
= 2x*(sin2x)
x
2
[ln(sin2x) + x*ctg2x]
2 lip 08:21