matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz całke
1488:
x
∫
√
5−4x
1 lip 21:38
Mila:
Podstaw: 5−4x=t
2
1 lip 21:41
J:
1
5 − t
2
t
2
= 5 − 4x , 2tdt = − 4dx , dx = −
tdt , 4x = 5 − t
2
, x =
2
4
... i działaj
1 lip 21:46