rozwiąż równanie
magda: Rozwiąż równanie:
Proszę o pomoc
1 lip 13:07
magda: Tylko krok po kroku proszę. Wiem, że x ma równać się 6, ale nie mogę do tego dojść.
1 lip 13:08
Janek191:
Mnożymy obustronnie przez
√3
x
√ 4 − 2√3 =
√3 x − 6
x
√ 4 − 2√3 −
√3 x = − 6
x*(
√4 − 2√3 −
√3) = − 6
| | − 6 | | −6 | |
x = |
| = |
| |
| | √4 − 2√3 − √3 | | √3 − 1 − √3 | |
=============
bo
4 − 2
√3 =(
√3 − 1)
2
1 lip 13:38
Janek191:
?
1 lip 20:00
mateusz: nie ma wdzięczności. rozwiązane i nawet nie pofatygowała się Madzia by podziękować
1 lip 20:20
magda: dzięki za rozwiązanie
2 lip 14:20