matematykaszkolna.pl
progi punkowe na uczelniach - przewidywania frutek: Progi punktowe 2015 Jak sądzicie, na uczelniach, na których liczy się głównie matematyka progi punkowe wzrosną czy zmaleją w porównaniu do zeszłego roku? (głównie chodzi o AGH teleinformatyka, informatyka stosowana) Do tegorocznej matury CKE udostępniło http://www.oke.krakow.pl/inf/filedata/files/20150630_Wstepna%20informacja_o_wynikach_egzaminu_maturalnego_Maj_2015_Skale_centylowe.pdf zestawienie, w którym od razu widzę ile osób było ode mnie lepszych z danego przedmiotu. Niestety nie mogę znaleźć czegoś podobnego z poprzednich lat, żeby porównać, dlatego piszę tutaj, a was proszę trochę o wróżenie z fusów emotka
30 cze 21:29
ksstach: Tutaj masz statystyki CKE tam jest właściwie wszystko co potrzeba http://www.cke.edu.pl/index.php/egzamin-maturalny-left/informacje-o-wynikach-z-lat-2005-2015 co do progów to spodziewałbym się, że wzrosną. W zeszłym roku na AGH ze względu na genialną maturę jaką zafundowała CKE progi znacząco spadły więc jak bd szukał porównania to raczej z rocznikami wcześniejszymi.
1 lip 09:04
ksstach: Cd informatyki stosowanej na AGH to duże znaczenie ma tu katedra na którą się wybierasz.
1 lip 09:16
5-latek: W tamtym roku matura była taka jaka powinna być Wcale nie była genialna . Była normalna
1 lip 10:34
ksstach: Inaczej może nie była jakaś extra odkrywcza ale średnia była niższa niż w innych latach. Dla matematyki: pods. rozsz. 2013: 55% 54% 2014: 48% 42% 2015: 55 % 41%
1 lip 14:49
sergi: Ksstach, wlicz jeszcze technika w 2015 rok gdzie na ogół są niższe wyniki niż w liceach . Wyjdzie że niby ta byla trudniejsza( na pewno byla trudniejsza niż 2k13 ale od 2k14 to juz nie bardzo)
1 lip 16:37
frutek: Wydział Fizyki i Informatyki Stosowanej lub jeśli się uda to Teleinformatyka, ale nie jestem przekonany, bo ciężko znaleźć opinie o tym kierunku, niemniej syllabus wygląda zachęcająco. Może tutaj znajdę kogoś kto mógłby coś więcej powiedzieć o teleinformatyce na AGH?
1 lip 23:35
ksstach: Ja studiuje na WFiISie więc tylko o tym mogę się wypowiedzieć. Ogólnie jeśli się tam wybierasz musisz się przygotować na solidne ciśnięcie z fizyki w 2−gim semie.
2 lip 00:36