matematykaszkolna.pl
Wyniki Martiminiano: Mamy wyniki, więc wypada się podzielić nimi z osobami, które miały ogromny wkład w ich uzyskanie. Polski 90% Angielski 96% Matematyka podstawowa 98% Matematyka rozszerzona 68%. W obu przypadkach do szczęścia i zadowolenia zabrakło 2%, tym bardziej, jeśli wezmę pod uwagę na jakich głupotach straciłem punkty. W każdym razie na początku mojej drogi takie wyniki były, można powiedzieć, moim marzeniem. Udało je się uzyskać dzięki Waszej cierpliwości, pomocy i determinacji, by przede wszystkim rozumieć, a nie tylko rozwiązać zadanie. Jeszcze raz ogromnie wszystkim dziękuję, nie będę nikogo wymieniał, aby nikogo nie pominąć. Jeszcze trochę odpocznę, otrząsnę się, a na forum będę dalej stałym bywalcem i postaram się choć po części pomóc innym, tak jak Wy mi. Do usłyszenia
30 cze 15:03
mateusz : Gratulacje! emotka
30 cze 15:09
Krystek: Gratulacje! emotkaemotkaemotka
30 cze 15:24
52: emotka Gratuluję ! emotka
30 cze 15:26
Mila: Gratulacje! emotkaemotkaemotka
30 cze 15:43
Blue: to z polskim zaszalałeś Gratulacje emotka
30 cze 15:55
Blue: To może i ja napiszę wyniki, żeby nie było ^^ matma P − 98% polski P − 77% angielski P − 100% angielski R − 94% matematyka R − 86% − jestem zadowolona geografia R − 83% − szok, że aż tyle x)
30 cze 16:08
Aser: Martiminiano, jak długo się uczyłeś do rozszerzenia? bo o ile pamiętam, to zaczynałeś od zera? emotka
30 cze 16:12
Blue: ej, Marcin, mamy taki sam wynik z podstawowej matmy... Przypadek, nie sądzę
30 cze 16:14
Mila: Blue, Gratulacje emotkaemotkaemotka
30 cze 16:55
kyrtap: Blue taka humanistka emotka
30 cze 17:07
Aser: Martiminiano, i z jakich zbiorków korzystałeś
30 cze 18:16
Saizou : Gratulacje wszystkim abiturientom
30 cze 18:55
Blue: kyrtap, dlaczego humanistka? Dzięki wszystkim emotka
30 cze 19:57
Martiminiano: Dziękuję wszystkim. emotka Blue, gratuluję Rozszerzenie − jak się przestawi moje cyfry, to też mamy taki sam wynik Mogłem tyle spokojnie zrobić, gdybyś zobaczyła na czym punkty straciłem..., albo na podstawie na skracaniu ułamka. Aser, teoretycznie zacząłem od września 2014, ale na 100% przyłożyłem się podczas ostatnich 5 miesięcy. Zacząłem od teorii i zadań z książek "Prosto do matury", uzupełniając to wiedzą nauczyciela na dodatkowych lekcjach. Systematycznie zaglądałem tutaj na forum, korzystając z niego w przeróżny sposób. Od uzyskiwania pomocy od innych, poprzez przeglądanie zadań, do pomocy potrzebującym w miarę możliwości. Do tego robiłem każde zadanie z portalu jakzdacmaturezmatematyki na face. Wszystkie materiały udostępnione na stronie cke, wybrane zadania ze strony zadania.info, no i pod koniec matury próbne z przeróżnych miejsc. Była jeszcze książka "Dlaczego? Zbiór zadań na dowodzenie", ze świetnie wytłumaczoną geometrią od zera. Myślę, że o niczym nie zapomniałem. No i chyba najważniejsze wrodzona ciekawość nie pozwalała mi nigdy przyjąć w zadaniu, że coś tak musi być i koniec. Zawsze musiałem wiedzieć, co, skąd, gdzie, dlaczego i po co.
30 cze 20:51
Kacper: Gratulacje
30 cze 22:27
Blue: Kacper, jednak tylko jeden punkt za tę dziedzinę odejmowali
30 cze 22:41
kyrtap: Blue humanistko co tam?
30 cze 22:44
Blue: Kyrtap, dlaczego nazywasz mnie humanistką? Nie lubię tego... Jak tam sesja?^^
30 cze 22:46
kyrtap: tylko żartuje i gratulacje że tak ładnie zdałaś warto było trzymać te kciuki ^^ sesja zobaczymy jutro czy wszystko będzie zaliczone w pierwszym terminie i jadę do domciu czy jednak zostaję na poprawkę, jeden przedmiot został i czekam na werdykt emotka
30 cze 22:49
Blue: Dzięki za trzymanie, teraz ja będę trzymać za Ciebie emotka
30 cze 23:03
kyrtap: Blue a jak już jesteś zdecydowana jaki kierunek wybierasz czy jeszcze są jakieś wahania?
30 cze 23:05
Blue: Waham się między uczelniami... emotka
30 cze 23:08
kyrtap: to napisz nad czym się zastanawiasz
30 cze 23:10
Blue: nad UEP i SGH... emotka
30 cze 23:11
Blue: Wcześniej myślałam, że nie mam szans na SGH, ale teraz już wiem, że mam duże szanse ... emotka
30 cze 23:12
ZKS: SGH ambitne plany, najlepsza chyba uczelnia ekonomiczna w Polsce według mnie.
30 cze 23:21
Blue: Tak wynika z rankingów, ale UEP niby jest na drugim miejscu, więc też dobrze. emotka ZKS, możesz coś więcej powiedzieć o SGH, wiesz może czy bardzo duży nacisk tam kładą na drugi językemotka
30 cze 23:26
bezendu: ZKS nie studiuję na SGH z tego co wiem, masz fora uczelni, pytaj tam bo tam są studenci którzy tam studiują i siedzą w temacie ? Proste co nie ?
30 cze 23:35
ZKS: Pewnie kładą taki sam nacisk jak na innych uczelniach, więc na pewno spory. Proponowałbym, aby od razu się przykładać, bo z opowiadań kolegi słyszałem, że jeżeli ktoś narobi sobie małe braki to później jest ciężko wyjść na prostą, ponieważ się to nawarstwia, ale zresztą tak jest praktycznie na każdej uczelni.
30 cze 23:35
Blue: bezendu, przepraszam, ale sam się odezwał, więc tak zapytałam, oczywiście, że w bardziej odpowiednich miejscach też zapytam, nie denerwuj się emotka
30 cze 23:36
bezendu: Nie denerwuję się. Pójdziesz na studia to też będziesz nas na forum o wszystko pytać ? Troszkę samodzielności już się przyda, a takie informacje o uczelni są dostępne w internecie, więc wystarczy troszkę chęci i bumm jest to czego szukasz emotka #potwierdzone#info
30 cze 23:50
kyrtap: ale niech piszę Blue ja lubię ją czytać XD
1 lip 00:04
YushokU: A ja mam tak Ustny angielski−83% Ustny polski−38% Angielski podstawa−94% Matma podstawa−100% Polski podstawa−83% Biologia rozszerzona−75% Chemia rozszerzona−95% Matma rozszerzona−100% Najbardziej mnie zaskoczyła biologia, bo do niej ostatni raz usiadłem w lutym... Gratuluję wszystkim wyników: Martiminiano, Blue, Benny. Blue z tego co się orientuję to na SGH w zeszłym roku był cos kolo 245, a ty masz tutaj 263 jesli się nie mylę Także chyba droga otwarta emotka
1 lip 01:11
Kacper: YushokU jakie plany?
1 lip 07:08
Blue: YushokU, wiem (chodzi mi o SGH) i dzięki emotka Kacper, On ma w planach chyba medycynę emotka
1 lip 07:19
Kacper: Medycynę? Niech szybko kończy to będę miał znajomego lekarza, który będzie umiał leczyć emotka Chodź na gadu emotka
1 lip 07:20
Blue: YushokU − jaki miałeś temat na polskim ustnym?
1 lip 07:21
Blue: Kacper, zaraz wyjeżdżamemotka Ciekawe jaka specjalizacja .... ^^
1 lip 07:21
YushokU: Tak, medycynę, a dokładnie kierunek lekarski. Co do specjalizacji to się nie wypowiadam bo ten wybór będę miał przed sobą jak dobrze pójdzie za 5 lat emotka Chodzà po głowie rożne rzeczy i pewnie jeszcze ze 100 razy się to zmieni. Na polskim ustnym miałem "czy kultura ludowa kształtuje kulturę wysoka" i fragment z Dziadów 2. Oczywiście czasu starczyło mi podczas egzaminu na przygotowanie wstępu i jednego argumentu. Wstęp był tak konkretny ze widziałem zadowolenie egzaminatorów, ale niestety z dziadów pamiętałam niewiele. Potem podałem jako argument Donatana−My Slowanie, ale jak usłyszałem śmiech komisji to juz wiedziałem ze po egzaminie. Zadały mi jeszcze kilka pytań, na które uzyskały bardzo okrężne odpowiedzi i wychodząc usłyszałem "Typowy facet−z Dziadów pamięta tylko gar z wódką, a z Donatana Olę Ciupę ubijającą masło". W ogóle jednym z egzaminatorów była moja sąsiadka, której nie kojarzyłem i nigdy w życiu nie powiedziałem "Dzień Dobry". Ale 38% jest @Blue Gdzie wyjeżdżasz?
1 lip 08:24
kyrtap: Yushoku ale wyjechałes z Donatanem już Cię lubię
1 lip 13:28
Martiminiano: To poleciałeś na tym polskim Hahaha, ja miałem z polskiego dublet, bo ustny też 90 , a angielski 97. emotka Wszyscy się rozjeżdżają, tylko ja w domu siedzę, też muszę sobie coś zorganizować. Jeszcze raz gratuluję wszystkim wyników i teraz w spokoju wypoczywajcie, zbierając siły na większe wyzwania. emotka Do usłyszenia! emotka PS YushokU, zdawaliśmy w ten sam dzień ustny polski. Dobrze, że mam Twój adres e−mail, pamiętaj, że nas wszystkich znałeś jak zostaniesz lekarzem Dobra, więcej nie zaśmiecam. Trzymajcie się
1 lip 14:31
Blue: YushokU, jak na ironię, do lekarza xD ale miałeś argument, hehe
1 lip 22:18
YushokU: Kurcze, a myślałem że jakieś Hawaje albo coś Hiszpania,Cypr co najmniej @Martiminiano Ja bym chętnie zobaczył jak my wszyscy wyglądamy w rzeczywistości. Ciebie to chyba nawet obczajałem na fejsie Powiedz mi tylko czy jesteś z miejscowości na Ł emotka
1 lip 23:55
Martiminiano: Taaak emotka Tak, że wiesz jak wyglądam, czego ja nie mogę powiedzieć o nikim z tego forum
2 lip 00:32
YushokU: Nawet mi pasujesz do tego jak sobie wyobrażałem Ciebie Zaraz mnie zobaczysz Teraz jeszcze Blue i moja ciekawość zaspokojona(prawie) emotka
2 lip 01:58
Martiminiano: Też pasujesz mi do moich wyobrażeń Zdjęcie mam co prawda z ubiegłego roku, ale zbyt wiele się nie zmieniłem. Poza tym, że wszyscy mi mówią, że znowu urosłem i mam prawie 2m.
2 lip 13:15
Blue: Pozostawmy to tajemnicą ^^
2 lip 16:27
Saizou : Hahaha.... ten poziom wtajemniczenia, kiedy użytkownicy szukają się na facebooku emotka
2 lip 16:31
Kacper: Blue już im pokazałem jak wyglądasz
4 lip 10:42
Blue: co? hahahhaha Przecież Ty nie wiesz, jak ja wyglądam xp
4 lip 17:26
Kacper: Zdziwiłabyś się
4 lip 18:11
Janek191: @ Kacper A wiesz jak wygląda Vax ?
4 lip 18:23
Kacper: Widziałem go gdzieś na zdjęciu z jakiś zawodów emotka
4 lip 18:46
Blue: Kacper, chodzi Ci o to zdjęcie, gdzie nie widać mojej twarzy?
4 lip 18:54
jakubs: Gratulacje emotka
5 lip 02:45
Martyna: Przepraszam że odgrzebuję z otchłani forum emotka Blue i YushokU − jaką "taktykę" obraliście na przygotowywanie się do matury? z jakich zbiorów korzystaliście? Ile godzin tygodniowo poświęcaliście na to? Z góry dziękuję za odpowiedź emotka
27 lip 17:08
Gość serwisu : To ja też się w tracę jak oceniacie repetytorium maturalne z matematyki WSiP bo chce sobie zakupić
28 lip 10:17
Kacper: Wg mnie te repetytoria nie są nic warte emotka Naciąganie na kasę emotka
28 lip 10:22
Blue: Moja taktyka: 1. Musisz rozwiązywać zadania codziennie (nie wiem w jakiej jesteś sytuacji, ale ja miałam w szkole podstawową matmę tylko, więc musiałam poświęcać duuużo czasu na naukę) 2. Korzystaj z różnych stron : zadania.info, ta stronka, itp 3. Książki: Aksjomat, Nowa Era(arkusze,zbiory zadań), Kiełbasa Geometria i się uczyłam z tych książek dla rozszerzenia, które mieli w mojej szkole w innych klasach Repetytorium WSiP nie wiem jakie jest, ale wiem, że Operonu nie warto kupować, bo dużo błędów emotka
29 lip 00:29
Blue: No i korzystajcie z pomocy dobrych ludzi na tym forum emotka A może w zamian ktoś mi powie, jak się uczyć języka obcego, który nie jest angielskim, bo mam z tym problem
29 lip 00:31
Blue: Jeśli ktoś nie jest zdolny (tak jak ja) no to musi dostać obsesji na punkcie matmy, bo inaczej nie ma co liczyć na dobry wynik emotka
29 lip 00:36
bezendu: Ucz się całych zdań, fiszek, gramatyka nie jest taka ważna bo ją można w rok ogarnąć. W dwa lata idzie nauczyć się języka na poziomie średnio−zaawansowanym
29 lip 00:37
Blue: bezendu, ale ja się szybko zniechęcam. Nie wierzę w to, żeby języka się w 2 lata nauczyć na B1 w moim przypadku....Bo bym się chyba tylko jego musiała uczyć I głównie mam problem z tym, że nienawidzę języka, którego chciałabym się nauczyć, a znam jakieś tam marne podstawy z niego. Za to drugiego języka nie znam wcale, ale mi się podoba i właśnie nie wiem, którego się uczyć
29 lip 02:44
Anglista : średnio zaawansowany, głupota jednak można żyć w obłudzie
29 lip 03:10
Michcio: Blue, może rosyjski Być może wujek Putin nas kiedys najedzie, a wtedy warto być przygotowanym na takie coś, ewentualnie sami do ZSRR byśmy pojechali. TAK JA I TY MOJA DROGA Mam pełno materiałów do tego, w tym też niedostępne w Internecie do pobrania @Martyna http://www.pazdro.com.pl/liceum_i_technikum/kompendium_maturalne_br_matematyka-1 https://arsmathematica.pl/ + Aksjomat Toruń (testy i może być ta duża ksiazka z arkuszami) wcześniej Nowa Era arkusze + testy I jeszcze powinnaś zdążyć coś zrobić : proponuję Kiełbasa / Cewe.
29 lip 09:45
Blue: Mi nauczenie się angielskiego na poziomie B2 zajęło 6 lat (co prawda to nie była jakaś intensywna nauka ), więc wątpię, żebym innego języka się nauczyła w 2 lata.... Rosyjski wygląda mi na jeszcze gorszy język niż niemiecki....
29 lip 12:21
Janek191: @ Blue: Rosyjski to przyjemny język, jak się nie ma uprzedzeń emotka
29 lip 12:30
Blue: no nie wiem....niektórzy mówią, że niemiecki też jest fajny....co człowiek, to opinia
29 lip 12:39
Janek191: Ja niemieckiego nie znoszę od czasu II wojny światowej emotka
29 lip 12:41
Blue: Ja nienawidzę, bo po prostu jest brzydki i jakoś ciężko wchodzi.. emotka
29 lip 12:48
Janek191: @ Blue Jak masz czas, to zajrzyj na : Westerplatte młodych 24.07.2015 [ wideo ] Przyjemnie się słucha młodych z Moskwy emotka
29 lip 13:31
Blue: Jakoś i tak mnie ten język nie przekonuje emotka
29 lip 17:36
Metis: Języka można nauczyć się w rok emotka Nie istnieje coś takiego jak "zdolności lingwistyczne". Podstawa to motywacja i umiejętna nauka emotka
29 lip 19:57
Mila: Michcio, dawno już nie ma ZSSR.
29 lip 19:59
Blue: Wszystkiego się da nauczyć, ale wg mnie istnieje coś takiego jak "zdolności lingwistyczne", bo niektórzy po prostu szybciej się uczą.. emotka
31 lip 00:11
Metis: Szybciej się uczą... bo robią to umiejętniej. Można podać prosty przykład. Małe dzieci, które dopiero poznają świat tak szybko uczą się języka mimo wielkości i wydajności mózgu. A my , z kilka razy większym i wydajniejszym mózgiem uczymy się angielskiego od II klasy szkoły podstawowej do liceum czyli jakieś 9 lat?
31 lip 18:31
Anglista: i tak go nie umiemy
31 lip 18:36
Metis:
31 lip 18:59
Blue: Ja tam od gimnazjum dopiero się angielskiego uczę, a niemca od 1 klasy podstawówki. i g*wno z tego drugiego umiem No to w takim razie zdradź mi te metody umiejętnej nauki, Metis
31 lip 19:44
Blue: Tu też chodzi o nastawienie do języka głównie...
31 lip 19:49
Metis: Polecam emotka Świetny gość > https://www.youtube.com/watch?v=78FpZVVEpk8
31 lip 19:57
Blue: Aż kilka godzin dziennie słuchać O.O No to Niemca się nigdy nie nauczę, bo bym chyba oszalała, gdybym musiała tego słuchać Ale to mnie zdziwiło, żeby się nie uczyć przez słuchanie muzyki, ja mam wrażenie, że to mi dużo dało jeśli chodzi o angielski emotka Ogólnie fajnie gościu opowiada, trochę mnie zmotywował
31 lip 20:19
Godzio: Polecam słuchanie, sam sporo z tego korzystam (staram się kilka godzin dziennie − głównie w pracy ) i sporo się przez to nauczyłem emotka
31 lip 22:16
Michcio: Grzesiak świetny ? Nie kompromitujcie się emotka
31 lip 22:21
Benny: Może lepiej opanować język ojczysty perfekcyjnie?
1 sie 02:23
Trivial: Godzio, jak to w pracy? Jak się można skupić na czymkolwiek gdy próbujesz się jeszcze nauczyć języka w tle?
1 sie 10:43