Studia zaoczne - INFORMATYKA - Łódź
Matek: Studia zaoczne − INFORMATYKA − Łódź (Politechnika czy Uniwerek?)
Cześć.
Chciałbym prosić o parę informacji studentów z Łodzi, którzy uczą się informatyki zaocznie.
Otóż jak wygląda tam poziom? Czy jest bardzo ciężko na pierwszym i drugim roku? Czego uczą na
programowaniu, fizyce i matmie? Jak wyglądają przedmioty informatyczne: Sieci, Systemy czy
Grafika? Czy lepiej wybrać PŁ czy UŁ? Ponoć absolwenci PŁ mają większe szanse jeśli chodzi o
dostanie pracy. Mam straszny dylemat i nie mam pojęcia co wybrać.
30 cze 12:15
30 cze 12:17
asdf: Jeśli chodzi o większe szanse dostania pracy − nie ważna jest uczelnia, a umiejętności. Studia
Cie nie przygotują do zawodu, tylko otworzą możliwości rozwijania się (koła, erasmus, programy
studenckie).
Student informatyki, III rok.
30 cze 12:18
Neko: Nie wiem jak tam jest, ale poszukaj kierunku teleinformatyka bo dzisiaj na informatyce masz za
dużo programowania, za mało informatyki.
30 cze 12:19
informatyk: a co wedlug Ciebie Neko sie powinno robic? no programowac xD
30 cze 13:18
Biri Biri: Systemy, serwery, administracja sieciami, sieci, hardware, bazy danych, i jeszcze raz
administracja
A nie pisać głupoty na czarnym ekraniku a potem do mnie "Jak włączyć to czarne okno [cmd]?"
"Jak ustawić IP?"
"Jak skonfigurować Outlooka?"
I takie tam
W wieku 5 lat miałem komputer i się uczyłem
Do dzisiaj pracuje w IT, skończyłem technikum łączności i ani razu nie używałem programowania.
Szkoda czasu tylko
30 cze 13:27
informatyk: biri biri co ty pierdzielisz, jak szkoda czasu? programowanie jest bardzo przyszlosciowe, nie
gadaj glupot, ze to strata czasu. skoro umiesz to co umiesz i sie ustawiles to super... ale
nie gadaj glupot, ze to stara czasu, bo az nie moge na to patrzec
30 cze 13:29
informatyk: dla kogos innego to co ty robisz moze byc totalnie nudnym zajeciem i strata czasu...
30 cze 13:30
Biri Biri: Ok, może nie strata czasu, ale to nie infromatyka. Programista to osobny zawód
30 cze 13:40
asdf: a co wedlug Ciebie to informatyka? Programista to nie osobny zawod tylko cześć informatyki.
Same slowo "informatyka" wiaze sie z umiejetnoscia pozyskiwania informacji..czyli masz:
serwery,
bazy danych,
programowanie,
sieci
Wszystko to opiera sie na (za)programowaniu czegos, a prace mozna wszedzie znalezc, jesli jest
sie w tym dobrym.
W wieku 8 lat mialem komputer i sie uczylem.
Do dzisiaj pracuje w IT, skonczylem technikum informatyczne i nie bylo dnia, zebym musial
administrowac siecią. Szkoda czasu tylko
30 cze 17:16
Michcio: W wieku 5 i 8 lat to wy chyba się Painta uczyliście.....
Matek co do Łodzi ja też się wybieram na informatykę zaoczną i też nie wiem gdzie, czy PŁ czy
UŁ
30 cze 17:19
Matek: @Michcio Właśnie mam dylemat, ale chyba postawię na PŁ. To chyba lepszy wybór, tylko sobie
tam poradzić...
30 cze 20:28
Matek: Ktoś może się jeszcze podzielić jakąś przydatną opinią?
1 lip 22:08
Lorak: Studiuję dziennie informatykę na PŁ. Po sesji mogę odpowiedzieć na wszystkie pytania
2 lip 00:26
Matek: @Lorak, mógłbyś powiedzieć coś więcej? Jak wyglądają egzaminy, czy jest bardzo ciężko?
2 lip 10:20
Lorak: Napisz na gg: 36706061. No właśnie egzaminy jeszcze trwają i nie bardzo mam
czas się rozpisywać, ale może dzisiaj wieczorem dam radę coś więcej napisać.
2 lip 11:06
2 lip 11:52