4 | ||
f' = | > 0 ⇒ f jest różnowartościowa, oczywiście tam gdzie jest określona. | |
√2x − 1 |
df | ||
Widziałem, ale nie mam pomysłu. Nie rozumiem zapisu | ||
dv→ |
(√2x1−1−√2x2−1)(√2x1−1+√2x2−1) | ||
2√2x1−1−2√2x2−1= 2 | = | |
√2x1−1+√2x2−1) |
2x1−2x2 | ||
=2 | ≠0 ⇒ f(x) jest różnowartościowa | |
√2x1−1+√2x2−1 |
2 | ||
albo z poprawioną pochodną : f' = | ||
√2x − 1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |