,
bezendu:
| | ∂f | |
Niech f(x,y)=√9−x2−y2. Wyznaczyć wszystkie wersory v→ takie, że |
| (1,−2)=0 |
| | ∂v→ | |
Ktoś coś
28 cze 23:42
kyrtap: Oznaczę sobie wersor V
→ = [V
x,V
y]
Liczę sobie pochodne na początek
| | 1 | 1 | | −x | |
fx = |
|
| (−2x) = |
| |
| | 2 | √9−x2−y2 | | √9−x2−y2 | |
f
y(1,−2) = 1
| ∂f | | 1 | |
| (1,−2) = Vx* (− |
| ) + Vy* = 0 |
| ∂v→ | | 2 | |
√Vx2 + Vy2 = 1
rozwiązując ten układ powinieneś znaleźć rozwiązanie
29 cze 00:28
ICSP: v
→ = [cost , sint] będzie wygodniejsze
29 cze 00:30
kyrtap: CSP ale co to da?
29 cze 00:31
ICSP: zamiast układu równań dostaniemy jedno równanie
29 cze 00:38
kyrtap: no fakt

ale chyba ja też dobrze zrobiłem?
29 cze 00:41
ICSP: też dobrze
29 cze 00:45
kyrtap: CSP jak tam studia? Do przodu wszystko?
29 cze 00:46
bezendu:
Dziękuję Panowie !
29 cze 00:47
kyrtap: nie ma za co
29 cze 00:48
bezendu:
n=
∞
n=1
porównawcze prawda ?
29 cze 00:51
ICSP: ano porównawcze.
29 cze 00:52
kyrtap: w sumie ilorazowe też może być
29 cze 00:53
ICSP: Tak, jakimś cudem udało mi się wszystko zaliczyć
29 cze 01:14
bezendu:
ICSP 3 czy 4 rok ?
29 cze 01:20
ICSP: skończyłem 2
29 cze 01:21
bezendu:
Ok, wydawało mi się, że z Godziem pisałeś maturkę, ale chyba tylko wydawało
29 cze 01:23
ICSP:
29 cze 01:25