Metoda przewidywań [RR]
xyz: Witam
Chcę się upewnić czy mając równanie ...=sin3t + te3t dobrze określiłem y przewidywane ?
dla r1(t)=sin3t
yp1 = Asin3t + Bcos3t
dla r2(t)=te3t
yp2=(At+B)e3t
28 cze 22:35
Mariusz: Przewidywanie zależy także od równania jednorodnego
28 cze 22:48
xyz: Wiem o co chodzi ale w tym przypadku rownanie jednorodne wyszlo C1e−1/√3 +C2e1/√3
28 cze 23:09
Mariusz: Zatem dobrze przewidujesz
Pamiętaj aby obydwa przewidywania dodać do siebie
28 cze 23:30
xyz: Pamietam

dzięki wielkie
28 cze 23:35