matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wielomiany, nierówność
norwidek:
rozwiąż nierówność: (x+6)
3
(x−1)
2
(x−3)
1
2
(x−10)
3
<0 Ktoś pomoże?
27 cze 23:25
=+=:
x∊(−6,10) \ {1,3}
28 cze 00:05
=+=:
https://matematykaszkolna.pl/strona/142.html
poczytaj o krotności pierwiastków
28 cze 00:06