Całki
Aga: Witam, potrzebują pomocy w rozwiązaniu konkretnych zadań. Kompletnie nie wiem jak się do nich
zzabrać ani z której strony ugryźć.
1) Obliczyć pole obszaru ograniczonego wykresami funkcji y=x2, y=2x
2) Zbadać zbieżność całki x−54 ( x od 1 do +∞)
27 cze 20:18
Mila:

x
2=2x⇔
x
2−2x=0
x*(x−2)=0
x=0 lub x=2
P=
0∫
2(2x−x
2) dx=... oblicz
27 cze 20:30
bezendu:
Dobry wieczór Mila, sprawdzisz mi dwie całki podwójne ?
27 cze 20:44
Mila:
Gdzie jesteś?
27 cze 21:17
bezendu:
Zadanie z pochodną cząstkową
27 cze 21:18