1 | ||
Wie ktoś, jak narysować f(x) = 2x − [x + | ] ? | |
2 |
1 | ||
Dodam, że umiem narysować f(x) = x − [x + | ] | |
2 |
1 | ||
Czy zapis [x+ | ] oznacza cechę liczby? | |
2 |
1 | ||
Do wykresu x − [x + | ] doszedłem, przesuwając funkcję g(x) = x − [x]. | |
2 |
1 | ||
Narysować f(x) = | [x + | ] − x | | |
2 |
1 | ||
g(x) = | [x + | | − x | + x | |
2 |
1 | ||
g(x) = | x − [x + | | | + x | |
2 |
1 | ||
Dla x∊<k,k + | ) funkcja ma postać | |
2 |
1 | ||
g(x) = 2x − [x + | | | |
2 |
1 | ||
h(x)=[x+ | ] | |
2 |
1 | 1 | |||
x∊<− | , | ) | ||
2 | 2 |
1 | 3 | |||
x∊< | , | ) | ||
2 | 2 |
3 | 3 | |||
x∊<− | ,− | ) | ||
2 | 2 |
1 | ||
f(x)=2x−[x+ | ] | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |