∂2f | ∂2f | |||
pochodną | i | |||
∂x∂y | ∂y∂x |
∂f | y2 | ||
= | |||
∂x | x2y2+1 |
∂f | xy | ||
=arctg(xy)+ | |||
∂y | x2+y2+1 |
∂2f | 2y | ||
= | |||
∂y∂x | (x2y2+1)2 |
∂2f | 2y | ||
= | |||
∂x∂y | (x2y2+1)2 |
df | xy | ||
=arct(xy)+ | |||
dy | x2y2+1 |
∂f | |
=[yarctg(xy)]'=(y)'atctg(xy)+y][arctg(xy)]' | |
∂y |
1 | ||
=arctg(xy)+y* | *(xy)' | |
x2y2+1 |
y | ||
=arctg(xy)+ | *x | |
x2y2+1 |
xy | ||
=arctg(xy)+ | ||
x2y2+1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |