matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka podwójna
KLAUDIA:
Oblicz pole obszaru ograniczonymi krzywymi: x=2y
2
+4y−7 x=y
2
+2y−4
26 cze 21:09
Mila:
x=2y
2
+4y−7 ,
x=y
2
+2y−4
2y
2
+4y−7 =y
2
+2y−4 y
2
+2y−3=0 Δ=16
−2−4
−2+4
y=
lub y=
2
2
y=−3 lub y=1 x=9−6−4=−1 A(−1,−3) y=1 to x=1+2−4=−1 B(−1,1) P=
−3
∫
1
(y
2
+2y−4−(2y
2
+4y−7)) dy=
1
=
−3
∫
1
(−y
2
−2y+3)dy=[−
y
3
−y
2
+3y]
−3
1
=... dokończ
3
26 cze 22:39
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick