funkcje
funkcje:
Czy zapisy ponizszych funkcji sa poprawne?
(zmienne rzeczywiste tych funkcji to: x,y,z)
a, b, c, d, e, f∊R
1) f: R→RxR, f(x)=<a, b>
2) g: RxR→R, g(<x, y>)=g(x, y)=c
3) h: RxR→RxRxR, h(<x,y>)=h(x,y)=<d, e, f>
26 cze 19:38
funkcje: ?
26 cze 23:30
henrys: Nie
26 cze 23:31
henrys: <a,b> to przedział?
26 cze 23:32
Hugo: algebra

? Hugo ci wspólczuje
26 cze 23:37
funkcje:
<...> to oznacza pare uporzadkowana iloczynu kartezjanskiego
26 cze 23:55
henrys: a (x,y)?
26 cze 23:56
funkcje: zmienne x i y
27 cze 00:00
henrys: Wydaje mi się, że 1 zapis jest poprawny 2 i 3 chyba nie.
27 cze 10:20