matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
naszkicuj wykres
john2:
1
Naszkicować wykres f(x) = | [x +
] − x |
2
1
1
[x +
] narysowałem, ale jak dojść do wykresu [x +
] − x ?
2
2
26 cze 18:10
john2:
Może tak:
1
przesunąć g(x) = x − [x] o wektor [−
,0]
2
1
1
g(x) = x +
− [x +
]
2
2
1
teraz to przesunąć o [0, −
]
2
1
g(x) = x − [x +
]
2
dobrze myślę?
26 cze 18:23