matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje uwikłane
lugo:
przekształć z postaci uwikłanej do postaci jawnej poniższą funkcję: ln|y−1|=
1
2
ln|x| + ln3
26 cze 14:34
J:
ln(y−1) = lnx
1/2
+ ln3 ⇔ ln(y−1) = ln 3
√
x
⇔ y = 3
√
x
+ 1
26 cze 14:36