1 | ||
y= | , x∊[2,4] | |
x−1 |
1 | 1 | 1 | 2 | |||||
V = π∫24 | dx = π * (− | )|24 = π * (− | + 2) = | π | ||||
(x − 1)2 | x − 1 | 3 | 3 |
1 | ||
S = 2π∫24 | * √1 + 1/(x − 1)4dx = | |
x − 1 |
1 | √(x − 1)4 + 1 | |||
= 2π∫24 | * | dx = | ||
x − 1 | (x − 1)2 |
√(x − 1)4 + 1 | ||
= 2π∫24 | dx = | |
(x − 1)3 |
1 | 1 | |||
dx = | * | dt | ||
2√tgt | cos2t |
π | ||
2 → | ||
4 |
√tg2t + 1 | 1 | |||
∫ | * | dt = | ||
√tgt3 | 2√tgtcos2t |
| ||||||||
∫ | dt = | |||||||
tg2t * 2cos2t |
1 | ||
∫ | dt = [1 = sin2t + cos2t] = | |
cos2tsint |
1 | cost | |||
∫ | dt + ∫ | dt = | ||
sint | sint |
sint | ||
∫ | dt + ln|sint| | |
sin2t |
sint | 1 | |||
∫ | dt = ∫ | du = ... z tym sobie już poradzisz, wróć później do zmiennej | ||
sin2t | 1 − u2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |