matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak rozwiązać to równanie?
Paul:
2x−e
−x
= −1
x
2
+e
−x
25 cze 14:04
J:
⇔ 2x − e
−x
= − x
2
− e
−x
⇔ 2x + x
2
= 0 ⇔ x(x+2) = 0 ⇔ x = 0 lub x = −2
25 cze 14:09