25 cze 04:13
Dziadek Mróz:
| ⎧ | x1 + 2x2 + 6x3 ≤ 6 | |
| ⎨ | −x2 − 3x3 ≥ 3 |
|
| ⎩ | 2x1 − 2x2 − 6x3 ≥ −4 | |
| 1 2 6 | | 6 |
W = | 0 −1 −3 | D = | 3 |
| 2 −2 −6 | | −4 |
| 6 2 6 |
W
x1 = | 3 −1 −3 | = ...
|−4 −2 −6 |
| 1 6 6 |
W
x2 = | 0 3 −3 | = ...
| 2 −4 −6 |
| 1 2 6 |
W
x2 = | 0 −1 3 | = ...
| 2 −2 −4 |
25 cze 11:38
studentka: Jesteś pewien? Bo tu ponoć muszą się pojawić z1, z2, z3 >/ 0
25 cze 12:06
Dziadek Mróz:
Ja tam widzę zmienne x1, x2 i x3 a nie z1, z2 i z3
25 cze 12:39
Hajtowy:
Crammer bądź Gauss i do roboty
25 cze 12:49