matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie rekurencyjne
pawel12:
Przedstaw wzór ogólny na rozwiązanie równania rekurencyjnego: a
n+1
=
3
2
a
n
−
9
16
a
n−1
dla a
1
=1 a
2
=1
24 cze 14:41
Mariusz:
A(x)=∑a
n
x
n
Z tego skorzystaj Przesuń indeksy rekurencja zachodzi od n=2
24 cze 18:36