całki
całkojad: oblicz pole figury ograniczonej pod krzywą: y=x3 − 4x2 +5x −2 =0
24 cze 13:35
J:
musisz znaleźć granice całkowania .. ( miejsca zerowe tej funkcji )
24 cze 13:42
52: y=...=0 ? Dobrze przepisane ?
24 cze 13:42
całkojad: no wlasnie tak

w tym problem
24 cze 13:48
całkojad: rozlozylem ten wielomian, ale nie wiem co dalej
24 cze 14:21
całkojad: zazawyczaj do obliczenia obszaru pod krzywa bylo wtedy gdy byly dwa rownania...
24 cze 14:21
J:
jakie ma miejsca zerowe ?
24 cze 14:21
całkojad: 1 1 i 2
24 cze 14:24
J:
co znaczy 1 1 i 2 ?
24 cze 14:25
całkojad: no rozlozylem go do postaci:
(x−1)(x−1)(x−2)
24 cze 14:29
całkojad: i co dalej?
24 cze 14:41