proszę.
Justyna.: b=( 4√2−2√3) razy (=( 4√2+2√3)
a= 5 do potegi 16 + 25 do potegi 7
= −−−−−−−−−−−
26 razy 5 do poęgi 12
porównaj a i b
6 gru 19:48
MajuOsw: pierwszego podpunktu niestety nie zrozumialem czy ta linijka pod spodem ma byc w iloczynie czy
tez ta pierwsza ma byc tylko wyliczona wiec chociaz podpunkt b.
trzeba zastosowac wzor skroconego mnozenia → a kwadrat minus b kwadrat rowna sie (a−b)(a+b)
wiec wedlug wzroru ( 4√2−2√3)( 4√2+2√3) =(4√2) do kwadratu minus (2√3)do kwadratu = 16*2−4*3=
32−12=20
6 gru 23:28
Bogdan:
| | 516 + 257 | |
Pewnie chodzi o zapis: a = |
| |
| | 26*512 | |
6 gru 23:49