Funkcje
jessica69: | | x + k | |
Wykresy funkcji f(x) = 3x − 2 oraz g(x) = |
| przecinają oś OY w tym samym |
| | x2 +1 | |
punkcie. Zatem:
Ile równa się k?
Nie wiem jak się za to zabrać.
23 cze 23:43
ZKS:
W jakim punkcie funkcja f(x) przecina oś OY?
23 cze 23:46
Janek191:
f(0) = g(0)
23 cze 23:47
jessica69: Nie ma powiedziane jaki to punkt. Ile wynosi k, Janek191 ?
23 cze 23:49
Janek191:
k = − 2
23 cze 23:50
23 cze 23:51
Janek191:
Każdy punkt osi OY jest postaci : P = ( 0; b) , b ∊ℛ
23 cze 23:53
ZKS:
Może czas się pouczyć?
23 cze 23:54
Janek191:
Właśnie się uczy, tylko trochę późno, bo za kilka dni rozdanie świadectw
23 cze 23:57
Janek191:
23 cze 23:59
Janek191:
?
24 cze 00:10
jessica69: Rozumiem, rozumiem. Musiałam zrobić godzinną przerwę, dlatego teraz odpisuję. A uczę się do
matury 2016, więc nie takie kilka dni.
24 cze 01:08
Janek191:
24 cze 08:52