matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
sojer148:
wykaż żę ciąg o wyrazie ogólnym a
n
=−
1
2
n−1 jest arytmetyczny
6 gru 19:38
Godzio:
1
1
−
(n+1)−1−
(n−1) −1
2
2
1
=−
n−1
2
2
−n−2
1
= −
n−1
2
2
n
2
1
−
−
= −
n−1
2
2
2
1
1
−
n−1=−
n−1
2
2
6 gru 19:50