Całka powierzchniowa
Miśka: Masa płata powierzchniowego ∑ o gęstości masy γ(x, y, z) opisana jest wzorem
M = ∫∫γ(x, y, z)dS
Obliczyć masę płata powierzchni połowy sfery o promieniu R, tzn. powierzchni ∑{(x,y,z)∊R: z =
√R2 − x2 − y2 o gęstości γ(x, y, z) = z.
23 cze 15:42
kyrtap: w czym problem?
23 cze 16:43
Miśka: No nie wiem, w rozwiązaniu? Nie chcesz pomóc − wypad.
23 cze 16:59
kyrtap: z taką kulturą straciłeś osobę która chciała Ci pomóc
23 cze 17:08
Miśka: No to jak chciałeś pomóc to trzeba było pomagać. Przecież jeśli podaję zadanie, to chyba jest
jednoznaczne z tym, że mam z nim problem, prawda?
23 cze 17:12
kyrtap: my nie odwalamy za kogoś całego zadania tylko pomagamy
23 cze 17:21
kyrtap: wiesz co to współrzędne biegunowe i wiesz ja narysować funkcję z = √R2 − x2 − y2
23 cze 17:22